top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“

XIV TARPTAUTINĖ VAIKŲ IR JAUNIMO FOLKLORO ASAMBLĖJA


Asamblėja kviečia vaikus, jaunimą bei jų mokytojus ir šeimos narius dalyvauti tarptautinėje konferencijoje "Mano šeima - mano ištakos", kuri vyks lapkričio 9 d. 10 val. Vilniaus Rotušėje (Didžioji g. 31). „Šaknys ir sparnai: šeimos tradicijų išsaugojimas globaliame pasaulyje“ - šių metų konferencijos tema pabrėžia šeimos liaudies tradicijų išsaugojimo svarbą šiuolaikinėmis sąlygomis ir padeda rasti pusiausvyrą tarp kultūros paveldo ir nūdienos realijų.

Konferencijos tikslas – supažindinti vaikus su turtingu mūsų protėvių kultūros paveldu ir tradicijomis. Labai svarbu nuo mažens pažinti ir domėtis savo giminės istorija,  nes tyrinėdami genealogiją ir šeimos tradicijas geriau suprantame savo šaknis, suvokiame savo išskirtinumą ir ryšį su praeitimi. Įvairių kartų tarpusavio bendravimas turi didelę įtaką perduodant patirtį, tradicijas ir išmintį. Būtent pokalbiuose su seneliais ir tėvais sužinome savo giminės istorijas, liaudies papročius, patarles, tautosaką ir dainas, kurios saugomos senolių.

Dalyvavimas konferencijoje suteikia galimybę papasakoti apie šeimos papročius, liaudies pasakas, dainas, amatus ir kitus iš kartos į kartą perduodamus folkloro aspektus.  Tai puiki proga ne tik stiprinti šeimos ryšius, bet ir gilinti savo žinias bei pasidalinti jomis su kitais.

Šeimos istorijos žinojimas padeda ugdyti pagarbą tradicijoms. Esame tikri, kad dalyvavimas konferencijoje yra svarbus vaikų kultūrinės raidos žingsnis.

Laukiame Jūsų konferencijoje!

Pranešimą (ne daugiau 10 min.) gali iliustruoti skaidrės (Power Point programa), vaizdo/garso įrašai.

Dalyvių registracija vyksta iki spalio 20 d. el. p. ltmfc2006@gmail.com, yulia.malyshkina@gmail.com 


Organizatoriai - Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras




Comments


Commenting has been turned off.
Lt Ru En
bottom of page